2010 m. kovo 7 d., sekmadienis

Troskinta lasisa su pievagrybiais

 Reikia:

lasisos kiek norima  ( tinka aisku ir kita zuvyte )

lasisai prieskoniu 1 a.s. , druskos, pipiru, svieziu krapu

~250 g baltu pievagrybiu

~ 150 g tepamo surelio su zolelemis

svoguno, cesnako skilteles

4-5 v.s. grietineles

1 kiausinio trynio

as i padaza dar svieziu petrazoliu dejau, bet cia nebutina

Lasisa susiprieskoniuoti ir idejus i kepimo inda palikti val pasimarinuoti.

Pievagrybius susipjaustyti plonomis riekelemis, svoguna taip pat. Slakelyje alyvuogiu aliejaus pasikepinti svogunus iki skaidrumos, tada sudeti grybus ir pakepti kol vanduo isgaruos. Tada imaisyti i sia mase tepama sureli, grietinele ir ispausti cesnako skiltele. Kai mase taps vienalyte, paskaninti jei reikia ir leisti atvesti. I atvesusia imaisyti kiausinio tryni ir gauta mase uzdeti ant zuvies. Pasauti i ikaitinta orkaite 20-25 min, tada leisti dar 5 min pastoveti isjungtoje orkaiteje ;) mes valgeme su taip pat orkaiteje keptomis bulvemis ...


4 komentarai:

  1. mmm, jau jauciu kaip cia skanu. megstu lasisa, o taip troskintus grybus taip pat ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha, skanu ;) bet as megstu isvis zuvi kepti orkaitej... patinka kai maistas pats daros :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. na ideciau, bet per velai uzsimanei :P
    o is tikruju tai masciau deti cia ar ne si recepta, nes man jis toks neisvaizdus ... bet skonis nugalejo :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails