2010 m. kovo 3 d., trečiadienis

Troskinti kauliukai

Karta jau troskinau zasi ant raugintu kopustu...labai patiko, tai kodel galvoju nepasitroskinus kiaulienos kauliuku.Taigi vakar juos ir valgem ;) O  reikia:

kauliuku ( nepasakysiu kiek, nes jau cia priklauso nuo valgytoju)

500 g raugintu kopustu

1 svoguno

1-2 medziotoju desreles

keliu a.s. vistienos buljono

druskos, pipiru, adzikos prieskoniu, cesnako

keliu saukstu alyvuogiu aliejaus, 1 v.s. kmynu

Kauliukus uzsimarinuoti geriausiai is vakaro su druska,pipirais, adzika, cesnaku,kmynais bei keliais saukstais alyvuogiu aliejaus. As juos susidedu i maiseli ir jei nepamirstu, paminkau kelis kartus atsidarius saldytuva :)

Raugintus kopustus nuplauti jei yra labai rugstus, as dar kelis kartus pepjoviau ir isklojau kepimo inda. Ant ju sudejau tada pjaustytas medziotoju desreles, stambiai pjaustyta svoguna, kauliukus ir uzbarsciau buljonu:

Kai kauliukai graziai visi susidejo, uzpyliau karstu vandeniu, iki kopustu virsaus ir pasoviau i 180° orkaite. As sykart neuzdengiau , nes pas mane virsus nedega. Bet jei pas jus virsus dega greitai, tai patarciau uzdengti ir po kokiu 45 min atidengus toliau kepti ;) Na ir kepti/ troskinti kol kauliuku mesyte bus minksta. Man uztruko ~ 1 1/2 val. 

P.S. as ant iskepusiu kopustu uzsipyliau semenu aliejaus ir issimaisius valgiau ...liuks skonis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails