2010 m. gegužės 7 d., penktadienis

Versienos suktinukai su baravykais

Paprasti, bet skanus suktinukais. Man gavos 8 tokie normalaus dydzio, o jiems suvartojau:

versienos mesytes suktinukams

~ 200 g versienos farso ( tinka ir kitas)

10 g dziovintu baravyku

1 kiausini

1 svoguna

druskos, pipiru, cesnako skiltele

Dziovintus baravykus uzpilti verdanciu ir palikti kelias val pamirkti. Tada nusunkti ir susipjauscius plonai pakepinti kartu svieste su svogunais, kol sie taps skaidrus.

Versienos mesyte susipjaustyti plonai ir tarp maistines pleveles isidejus pasimusti. Padruskinti , pappiirinti ir atsideti i sona.

Pasiruoskime farsa: susimaliau ( na kazkaip tik toki megstu) versienos, imusiau kiausini, sudejau pakepinta svoguna su baravykais, paprieskoniavau ir uzminkiau vienalyte mase.

Ant versienos dedam farso ir viska paskleidziam graziai, susukam ir sutvirtinam dantu krapstuku. Svieste apkepam ir uzpilam sultiniu iki suktinuku puses. Leidziam uzdenge troskintis 30 min, karts nuo karto juos pavartant.

Kitoje keptuveje pasidariau paprasta balta padaza, kuri praskiedziau likusiu nuo baravyku uzpilu, imaisiau svieziu zoleliu ir vsio. Belieka detis i lekste , issivirti bulvikiu ar sviezios duonos atipjauti ir skanauti! Nieko sudetingo, bet skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails