2010 m. rugsėjo 14 d., antradienis

Troskinti baklazanai su avinzirniais

Ruduo...ruduo... visu tempu atkeliavo :) ir mane prie visokiu troskiniu patrauke. Darzovems reikia (dariau is akies, tad ir rasau taip daugmaz):

1 didesnio baklazano
3-4 raudonu svoguniuku
skardines pjaustytu pomidoru
skardines avinzirniu
didesnes cesnako skilteles
harissos pastos arba cili pipiriuko
svieziu petrazoliu
medaus ar cukraus
druskos, pipiru
3-4 v.s. koncentruotos pomidoru pastos
 

Baklazana susipjaustyti mazais kubeliais ir uzbarscius gerai druska, leisti pastoveti. 

Svoguna susipjaustyti ir leisti alyvuogiu aliejuje kepintis. Kai sie bus skaidrus, suberti smulkiai pjaustyta cesnaka ir kelias min pakepinti. Baklazana gerai nusausinus sudeti prie svogunu ir kepinti, kol sie grazia spalva igaus. Viska uzpilti skardine pomidoru, paskaninti harissos pasta ar tai cili pipiriuku, pipirais bei medumi ar cukrumi ir leisti 5 min uzdengus pasitroskinti. Belieka suberti nuvarvintus avinzirnius, paskaninti prieskoniais bei svieziomis petrazolemis, as taip pat kelis lasus citrinos sulciu ispaudziau ir uzdengus patroskinti pora min kad avinzirniai susiltu. Mes valgeme su sviezia duonyte bei paprastai kepta vistienos krutinele ( ja tiesiog paskaninau druska, pipirais, cesnaku bei cili pipiriuku. Ivyniojau i bacon/sonines juosteles ir apkepiau ant keptuves). Skanaus! 

3 komentarai:

  1. Baklažanų diena ;D ne pas vieną šiandien jų užmačiau

    AtsakytiPanaikinti
  2. As bandau atrasti sia darzove savo virtuveje :) kolkas sekas neblogai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dariau vakar, labai greit it liuks isejo! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails