2010 m. gruodžio 6 d., pirmadienis

Marinuota paprika

Kazkuris blogas buvo neperseniausiai atsineses marinuotu papriku. tik nepamenu kuris (: As seniai turejau issikirpusi is kazkokio zurnalo marinuotu papriku receptuka, bet niekaip neturejau tos galimybes jas pasidaryti nes sena orkaite tik iki 180° nese (: Na va, bet dabar vaisinu virtualiai ir Jus :) Skanu ir be proto lengvai pasigamina! As dariau is :

3 didesniu raudonu papriku
7-8 a.s. alyvuogiu aliejaus
2 a.s.spanguoliu acto
druskos, pipiru
skilteles cesnako

Paprikas persipjauti pusiau, isimti seklytes ir nuplovus sudeti ant folija isklotos skardos. Orkaite ikaitinti iki 230° ir pasovus darzoves, jas kepti ~15 min kol oda darysis juoda ir pusleta.

Isemus is orkaites, uzdengti dregnu ranksluosteliu ir leisti 10 min pastoveti. Tada nulupti odele ir susipjaustyti norimo dydzio gabaliukais.

Pasidaryti padaza: alieju susimaisyti su actu, druska ir pipirais bei ispausti cesnako skiltele.

Paprika sluoksniuoti i indeli, vis padruskinant ir papipirant bei uzlasinant gautu padazu. Uzdengus leisti pastoveti per nakti saldytuve ( pasakysiu taip: man ji skaniausia po poros val. kita diena ne tokia kokios noreciau, nes aliejus saldytuve biski sustingsta...) ir megautis ant sviezios duonytes na aisku prie taures vyno .... Skanaus!

P.S. Lygiai pries metus pradejau rasyti viesai ka mes savo namuciuose valgome. ACIU is visos sirdies "Isradingoms kulinarems" kurios mane link to pastumejo ir dar didesnis ACIU tiems visiems zmogeliukams kurie pas mane uzsuka, tyliai ar palikdami komentara, kasdien ar tik karts nuo karto, bet kurie galbut cia kazka idomaus randa ;) Tikiuos kad dar vienus metukus mes cia susitiksim, kad man nepritruks ideju ir galbut bendrai idejas igyvendinsim ;)ACIU kad ivertinat!

12 komentarų:

  1. Su metinem!! :)

    o tas daiktas vadinas folija :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su metinėm !!! Linkiu nesustot, bandyt eksperimentuot, nes Tavo įrašai labai laukiami :)
    Ta proga galima ir serbentų trauktine pasivaišint (kas dar turi :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele, sveikinu su sukaktuvem :)) Paprikos atrodo labai skanios. Isivaizduoju, kaip skanu... O paprastas actas tiktu? Ar spanguolinis kazkoki ypatinga prieskoni duoda?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Su gimtadieniu! Linkiu dar dešimt kartų (mažiausiai ;)) tiek! :)))
    Ilgiausių metųųųųų ilgiauuusiųųųų!!! :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. dideliausi sveikinimai :) ir kuo daugiau tų aguonos grūdelių (receptukų) kad būtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu merginos ♥ gerai kad nematoma esu, nes mano raudonumas nudazytu ir Jus :DD

    Jolita aciu, pataisiau ir dabar zinosiu :)))

    AJ: zinoma tinka baltas vyno actas. As tokio neturiu namie, nes nenaudoju tad emiau spanguoliu nuo kurio dar toks savotiskas saldumas gaunas... mylim mes tokius uogu actus ♥

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aguonele, su metinem!!!! tikiuosi dar ne vienus ir ne du rasysi si bloga ;)

    o paprikas as esu marinavusi, tik jau senokai...
    stai cia :)
    http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/salti-uzkandziai/marinuota-paprika.html

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aciu Neringa ir tau kaip iniciatorei :*
    kaip idomiai, beveik identiski receptai! liuks is tikruju jos pasimarinave.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aguonele, su metukų gimtadieniu!!!
    Linkiu daug nuostabių receptukų ir kulinarinio išradingumo:)
    Tavo blogas nuostabus!!!
    Paprikos nuostabios:))
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  10. Daiva nu tiek lauro lapu atnesei tu cia :) ACIU ACIU ACIU!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na , as irgi sveikinu , ir linkiu ilgus metus gyvuoti ir svarbiausiai valgyt daryti :)
    As esu ta is tylesniu kasdieniniu sekeju , labai jau prie dusios man viskas ka gamini , ir taip aiskiai aprasai , tik jau pasimokinau alkana niekad neziureti i tavo bloga , nes apseileju kompa :)

    Inesa

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aciu Inesa :* labai nustebinai, kai parasei jog as aiskiai aprasau... mane stebina kaip zmones supranta ka parasau, nes siaip kiek as visko pamirsus lietuviu kalboje baisu... aciu dar karta kad uzsuki, smagu kad turim kazka bendra- bendra skoni :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails