2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Kiaulienos suktinukai su faršo & agurkų įdaru


Na,nepasigedot suktinukų pas mane? Jau seniai rodos dariau kokius! Kai šiuos pas Srovelę pamačiau, žinojau kad darysiu. Ir ką - nenusivyliau. Be galo be krašto skanūs, ypač vyras gyrė ♥ Tik rupužės niekaip nenorėjo gražiai būti nupaveiksluoti :/ Aš kepiau iš pusės kiekio nei nurodyta org. recepte ir taip dviems dienoms užteko :) O 8 suktinukams ėmiau:

~500 g kiaulienos sprandinės
~150 g maišyto faršo
75 g šalto rūkymo šoninės (ar kumpelio)
1 svogūną
2 cornichons agurkėlius
1 mažą kiaušinį
1 gerą a.š. krakmolo
druskos, pipirų

Kiaulienos sprandinę susipjaustyti į plonesnes riekeles ir šias pamušti įsidėjus tarp maistinės plėvelės. Pabarstyti druska & pipirais ir palikti šiek tiek pasimarinuoti.

Svogūną apkepti iki skaidrumo, sudėti kubeliais pjaustytą šoninę ir pakepti, kol ši gražią spalvą įgaus. Ataušinti.
Faršą susimaišyti su kiaušiniu, krakmolu, mažais kubeliais  pjaustytais agurkais, ataušusia svogūnų & šoninės mase, paskaninti. Gauto įdaro dėti po gerą šaukštą ant sprandinės ir susukus dėti siūle į indo apačia. Indą sandariai uždengti ir pašauti į 180° karštą orkaitę 50 min. Tada traukti lauk, nupilti visą susidariusį skystį, aptepti suktinukus šiek tiek medaus & vandens mišiniu ir pašauti toliau kepti, kol šie gražią spalvą įgaus. Aš čiut dar alyvuogių aliejaus užlašinau ;)

O prie jų laaaaabai derėjo bulvės, kurias kepiau taip pat orkaitėj (keksiukų formoj). Bulves reikia susipjaustyti plonai plonai, paskaninti druska, pipirais bei šiek tiek bulvių prieskonių, užberti dar šviežio čiobrelio bei užpilti alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišyti ir sudėti į silikonines keksiukų formeles. Kepti tol, kol bulvės iškeps ;) Skanaus!

2 komentarai:

  1. Na tu ir greitukė, akimirksniu viskas išbandyta:))Kokios bulvikės mmmm...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tik pamacius, zinojau kad bandysiu greitu laiku :) Labai aciu, nes laaabai laabai skanu buvo!

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails