2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

Šokoladiniai varškės keksiukai

Drėgni, skanūs keksiukai. Galima ir vieną didelį, žiedo formos keksinėj kepti. Tik kepimo laikas padvigubės.
13-14 didesnių keksiukų išsikepti reikia:

125 g minkšto sviesto
125 g cukraus
2 kiaušinių
vienos vanilės ankšties
175 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
40 g pieno
75 g juodo šokolado
2 v.š. kepimo kakavos

300 g tepamo varškės sūrelio (kuo riebesnė, tuo geriau. Aš turėjau mascarponės, tai šios irgi įmaišiau. Galima tiesiog ir paprastą varškę imti)
80 g cukraus
1 v.š. krakmolo
2 kiaušinių

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakant. Tada suberti miltus, maišytus su kepimo milteliais, kakava bei vanilės ankšties vidumi ir šluotele išsukti tešlą. Sukrėsti šokoladą bei įpilti pieną. Atsargiai užmaišyti tešlą.

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltų pūtų. Sudėti varškę bei krakmolą ir išsukti viską.

Kepimo formą (jei tai ne silikoninė) ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Sukrėsti 
2/3 šokoladinės tešlos ir graziai paskleisti, ant šios paskleisti varškės masę. Į likusią šokoladinę masę įpilti tiek pieno, kol masė tokia 'palaida' bus ir paskleisti ant varškės. Skystoka masė daroma tam, kad varškėje nenuskestų ;) Kepti keksiukus 180° 25-30 min. Tikrinti dantų krapštuku. Iškepusius po keletos minučių išimti iš formos ir leisti atvėsti. Dar geriausia būtų, jei keksiukai ar keksas kurį laiką pastovėtų šaldytuve. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails